Deze ‘Indiaase stijl’ curry bevat Yacon. Deze wortels uit het Andes gebergte worden beetgaar gekookt en nemen de curry smaken op. Voor een vegetarische schotel hoef je alleen de kip weg te laten.
Ingrediënten:
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel gemalen koriander
- 2 theelepels gemalen komijn
- 70 gram groene curry pasta, wij hadden de hot van Blue elephant, deze is er ook mild
- 1 fijn gesneden jalapeno peper, zonder zaad
- 2 grote tenen knoflook uitgeperst
- 1 ui, grof gesneden
- 1 Yacon (ongeveer 350 gram) gepeld en verdeeld in stukken van ong. 3 cm
- 3 kleine aardappelen, in grote blokjes
- 2 dubbelen kippen borsten in stukken gesneden en 10 minuutjes aangebakken
- 1 groot blik (800 gram) tomaat blokjes
- 1 bloemkool, in grote stukken en 10 minuten voorgekookt
- 175 gram bevroren erwten 15 gram fijngesneden
- verse koriander
- 2 eetlepels kokos 150 ml room
Bereiding:
In een grote braadpan met deksel de olijfolie heet laten worden. Voeg de gemalen koriander, komijn, curry, jalapeno, knoflook en peper toe en roer 30 seconden. Voeg de curry pasta vermengd met de room, ui, Yacon en aardappelen toe, regelmatig roeren tot de groenten zacht worden, ongeveer 5 minuten.
Voeg de tomaten, kip en bloemkool toe. Breng aan de kook en … lees verder op: www.culinairwestfriesland.nl